Cele mai noi date transmise de Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA arată că aproximativ 25% dintre adulţii americani au fost vaccinaţi complet până miercuri, informează NBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Datele arată şi că 40% dintre adulţi şi 75% dintre vârstnici au primit cel puţin o doză de vaccin anti-Covid.

Campania de vaccinare a debutat în Statele Unite în decembrie 2020, după autorizarea pentru utilizare de urgenţă a serului dezvoltat de compania farmaceutică americană Pfizer şi compania germană BioNTech.

Eforturile de vaccinare au fost accelerate odată cu aprobarea vaccinurilor dezvoltate de Moderna şi Johnson & Johnson.

State precum Illinois şi California au în plan redeschiderea economiei, având în vedere succesul campaniei de vaccinare. Anumite state, precum New Mexico, Dakota de Sud şi Alaska, au depăşit media naţională şi au 30% dintre adulţi vaccinaţi complet, potrivit CDC.

După ce a fost ales preşedinte, Joe Biden a promis că 150 de milioane de doze de vaccin vor fi administrate în primele 100 de zile ale mandatului său. În luna martie, el a stabilit un nou obiectiv - de 200 de milioane. De atunci, în SUA au fost administrate zilnic 2 milioane - 3 milioane de doze.

În plus, până la vară este planificat ca SUA să producă sute de milioane de doze de vaccinuri anti-Covid.

Biden a anunţat marţi că, până pe 19 aprilie, toţi adulţii americani ar trebui să fie eligibili pentru vaccinarea anti-Covid, decizie luată la nivel de state.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.