Un ales local american, Jeff Wilson, un senator republican din statul Washington, în nord-estul Statelor Unite, a fost arestat din cauza faptului că avea un pistol în bagajul de mână la sosirea pe aeroportul din Hong Kong şi a fost eliberat pe cauţiune până la prezentarea în justiţie cu privire la deţinere ilegală de armă de foc, anunţă el, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jeff Wilson precizează că a fost inculpat cu privire la deţinere ilegală de armă de foc neînregistrată şi că a fost chemat înfaţa justiţiei duminică.

”Este o greşeală cu bună-credinţă şi mă aştept ca situaţia să fie rezolvată rapid”, declară el citat într-un comunicat emis de biroul său.

Senatorul local, care se află în vacanţă împreună cu soţia sa în Asia, declară că şi-a dat seama abia la jumătatea drumului că pistolul se afla în valiză, după ce a trecut fără probleme de controlul de securitate de pe aeroportul american de plecare din San Francisco (vest) şi că l-a declarat Vamei la sosirea în Hong Kong.

Un judecător din Hong Kong l-a eliberat, luni, i-a confiscat documentele de călătorie şi i-a ordonat să nu părăsească Hong Kongul până la înfăţişare, scrie cotidianul Sing Tao din Hong Kong.

Justiţia acestui teritoriu chinez pedepseşte deţinerea de armament sau muniţie fără permis cu până la 14 ani de închisoare şi o amendă de 100.000 de dolari Hong Kong (11.960 de euro).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.