Senatorul Joël Guerriau, membru al grupului de centru-dreapta Les Indépendants, a fost plasat joi în arest preventiv la Paris, fiind suspectat că a drogat o deputată în vederea comiterii unei agresiuni sexuale, a aflat AFP de la o sursă apropiată dosarului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Suntem departe de interpretarea calomnioasă care poate fi dedusă din primele relatări din presă", a declarat pentru AFP Rémi-Pierre Drai, avocatul lui Guerriau.

Parchetul din Paris a confirmat că senatorul Guerriau a fost plasat în arest preventiv sub acuzaţia de "administrare unei persoane, fără ştirea acesteia, a unei substanţe de natură să îi afecteze discernământul sau controlul asupra propriilor acţiuni în vederea comiterii unui viol sau a unei agresiuni sexuale". Incidentul ar fi avut loc marţi seara, iar victima, "o femeie, a depus plângere".

Mai multe surse apropiate de acest caz au confirmat pentru AFP că femeia este o deputată, dar parchetul a refuzat să comenteze.

Avocatul lui Guerriau s-a declarat "indignat să vadă că elemente ale anchetei ajung în presă". "Fie procurorul este responsabil de acest lucru şi sunt indignat de acest lucru încă o dată, fie procurorul nu are nicio legătură cu acest lucru şi trebuie, prin urmare, să pună la îndoială identitatea autorului acestei încălcări şi să investigheze.

"În ceea ce priveşte fondul cauzei, nu voi da nicio informaţie, nu numai pentru că sunt obligat să respect secretul anchetei, dar mai ales din respect pentru clientul meu şi pentru denunţător, al cărui nume sunt surprins că nu a fost dezvăluit, spre deosebire de cel al clientului meu", a adăugat dl Drai.

Victima s-ar fi simţit rău după ce a băut marţi seară la domiciliul din Paris al senatorului în vârstă de 66 de ani, cu care nu a avut o relaţie intimă, a confirmat procurorul general. Probele prelevate au relevat prezenţa ecstasy, iar femeia a depus ulterior o plângere.

Potrivit Parchetului, Guerriau a fost interogat şi apoi reţinut de către anchetatorii din districtul 3 al poliţiei judiciare în cadrul anchetei deschise pentru flagrant delict, procedură care face ca acesta să nu fie nevoit să ceară ridicarea imunităţii sale parlamentare.

Parchetul şi o sursă sindicală au precizat că senatorul a fost reţinut joi dimineaţă, în timp ce două surse apropiate dosarului au declarat că senatorul a fost reţinut miercuri seara.

Postul de radio RMC a relatat că au fost efectuate percheziţii la biroul senatorului, dar şi la domiciliul acestuia, unde anchetatorii au găsit ecstasy, fapt confirmat de procurorul general.

Bancher de profesie, Joël Guerriau este ales în camera superioară din 2011 şi este secretar al Senatului şi vicepreşedinte al Comisiei pentru afaceri externe, apărare şi forţe armate. În ultimele luni, el a apărut în mai multe rânduri alături de fostul prim-ministru Edouard Philippe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.