Un preot şi o călugăriţă au fost răniţi duminică, în timpul turul doi al alegerilor prezidenţiale, cu arma albă, într-o biserică, la Nisa, potrivit Parchetului din Nisa, care confirmă Le Figaro informaţii publicate de Nice Matin, iar atacatorul, care ar fi strigat ”Macron trebuie omorât!” înante de atac a fost arestat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacul a avut loc în Biserica Saint-Pierre-d'Arène, pe rue de la Buffa, în sudul Nisei.

Un bărbat a pătruns duminică în biserică şi s-a îndreptat imediat către preot, căruia i-a aplicat aproximativ 20 de lovituri de cuţit, potrivit Le Point.

El a atacat apoi ocălugăriţă, rănită uşor.

Cele două victime au fost preluate rapid de către pompieri.

Viaţa celor doi răniţi nu este în pericol, potrivit primelor constatări ale medicilor, potrivit Nice Matin, confirmate ulterior de către ministrul francez de Interne Gérald Darmanin, într-o postare pe Twitter.

Ministrul îşi exprimă în acest mesaj ”solidaritatea cu enoriaşii” şi felicită ”forţele de ordine care l-au arestat rapid autorul” faptelor.

Motivaţiile bărbatului arestat rămân necunoscute, în acest stadiu al investigaţiei.

”Macron trebuie omorât!” ar fi strigat bărbatul intrând în biserică, înainte de atac, potrivit Le Point.

Procurorul Republicii de la Nisa, Xavier Bonhomme, urma să se ducă la faţa locului.

Sectorul respectiv a fost izolat de către poliţie.

Deputatul din cadrul Partidului Les Republicains (LR, dreapta), Éric Ciotti, care s-a dus la faţa locului, denunţă pe Twitter ”o agresiune oribilă asupra unui preot şi unei călugăriţe” şi îşi exprimă ”emoţia imensă”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.