Un pompier grec care se prezintă drept ultimul care a discutat cu cei doi piloţi ai unui avion de tip Canadair care s-a prăbuşit în Grecia marţi dezvăluie, la două zile după dramă, că în ultimele lor cuvinte ei ”au semnalat că nu există nicio problemă cu avionul”, relatează SkyNews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În imagini care surpind accidentul, avionul grec pare să atingă un copac şi să-şi piardă ”balonul”, o parte a aeronavei carei permite să plutească pe apă.

Acest lucru ar fi putut să facă eleronul drept ineficient sau ar fi putut conduse la deformarea acestuia, lucru care explică virajul la dreapta al avionului.

”Nu-mi vine să cred în continuare că acum trei minute vorbeam cu ei, iar după zece minute am aflat că avionul s-a prăbuşit”, îşi exprimă indignarea ultimul om care a discutat cu piloţii.

”Ei ne-au spus că «suntem gata să încercăm. Vom face o ultimă realimentare şi plecăm»”, declară acest pompier.

Cei doi bărbaţi, care au murit, ”şi-au dat viaţa pentru a salva vieţi”, a declarat premierul grec Kyriakos Mitsotakis.

Ei aveau 34 şi 27 de ani.

Presa greacă scrie că soţia pilotului în vârstă de 34 de ani este însărcinată în luna a treia.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a salutat ”eroi” care ”luptă în fiecare vară, punându-şi viaţa în pericol, împotriva incendiilor”.

Grecia este devastată, de la mijlocul lui iunlie, de incendii violente care au condus la evacuarea a peste 30.000 de oameni de pe Insula turistică Rhodos.

Sute de pompieri greci, susţinuţi de pompieri europeni, continuau să lupte joi împotriva incendiilor, cu teama că rafale de vânt pot să alimenteze flăcările.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.