Un poliţist britanic a fost ucis prin împuşcare, în noaptea de joi spre vineri, într-un centru de detenţie din sudul Londrei, a anunat vineri poliţia, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suspectul, un bărbat în vârstă de 23 de ani, a fost rănit prin împuşcare şi spitalizat în stare critică.

Niciun agent nu a deschis focul, declară surse din cadrul poliţiei pentru Reuters.

BBC scrie că este posibil ca poliţistul să se fi sinucis.

Incidentul a avut loc către ora locală 2.15 (4.15, ora României), în timp ce un bărbat era plasat în arest prevenitv la Poliţia din cartierul Croydon.

Rănit, poliţistul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a primit îngrijiri la faţa locului şia fost trasnferat la spital, unde s-a pronunţat decesul.

”Este un eveniment cuadevărat tragic, care l-a costat viaţa peunul dintre colegii noştri, în cele mai tragice circumstanţe posibil”, a reacţionat şefa Poliţiei din Londra Cressida Dick.

O anchetă a fost deschisă, iar poliţiştii nu au stabilit încă desfăşurarea faptelor, a precizat ea.

”Sunt bulversată şi întristată să aflu că un agent al Poliţiei Metropolitane a fost ucis în exerciţiul funcţiei”, a reacţionat ministrul britanic de Interne Priti Patel.

”Este o zi tristă pentru ţara noastră şi o amintire teribilă a pericolului căruia se expun zilnic poliţiştii noştri pentru a ne asigura securitatea”, a adăugat ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.