Un poliţist a fost înjunghiat în centrul Bruxelles-ului marţi dimineaţa, un ziar local informând că ar fi vorba de un posibil atac islamist, deşi poliţia a comunicat că nu se cunoaşte motivul deocamdată, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacatorul a rănit ofiţerul lângă principala secţie de poliţie din oraş în jurul orei locale 5:30, a informat o purtătoare de cuvânt a poliţiei. Atacatorul a fost apoi împuşcat şi rănit de un alt poliţist, a adăugat ea.

Ziarul belgian DH a făcut referire la surse anonime care au precizat că atacatorul ar fi strigat „Allahu akbar” (Allah este mare).

„Este prea devreme să spunem acum care a fost motivul atacatorului. Investigaţia este în curs de desfăşurare”, a informat purtătoarea de cuvânt a poliţiei.

Ofiţerul şi atacatorul au fost transportaţi la spital, dar niciunul nu a avut răni care să îi pună în pericol viaţa.

Atacul a avut loc în timpul unei vizite de două zile a preşedintelui francez Emmanuel Macron.

Belgia, unde au sediul Uniunea Europeană şi NATO, este în alertă de când atacatori sinucigaşi au ucis 23 de persoane detonând bombe la aeroportul din Bruxelles şi la metroul din oraş în 2016, deşi nivelul alertei a fost redus de la nivelul trei la nivelul doi, dintr-o scară de patru, în ianuarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.