Un pilot din cadrul Forţelor Regale Aeriene britanice (RAF) a murit sâmbătă în prăbuşirea unui avion de vânătoare de tip Spitfire care a participat la Bătălia Angliei în 1940, anunţă autorităţile locale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest avion din al Doilea Război Mondial zbura către baza aeriană Coningsby, în estul Angliei, atunci când s-a prăbuşit pe un câmp, sâmbătă, după ora locală 13.00 (15.00, ora Romniei).

Poliţia şi salvatori s-au dus la faţa locului, unde pilotul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a fost declarat mort.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

”Cu o mare tristeţe trebuie să confirmăm moartea unui pilot al RAF în tragicul accident din apropierea bazei Coningsby, azi (sâmbătă)”, a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării.

Nimeni altcinava nu a mai fost implicat în accident.

O anchetă a fost deschisă.

Premierul conservator Rishi Sunak a scris pe X că se gândeşte la rudele victimei după acest ”eveniment tragic”.

Liderul opoziţiei laburiste Keir Starmer s-a declarat ”profund întristat” de această dramă.

Baza de la Coningsby găzduieşte Battle of Britain Memorial Flight, o colecţie de avioane de vânătoare şi bombardiere de epocă ce participă la show-uri aeriene i expoziţii.

Doar câteva zeci de Spitfire mai sunt în stare de zbor, dintre care şase cu baza la Coningsby.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.