Autorităţile americane şi japoneze au lansat o misiune pentru recuperarea unui pilot al Marinei SUA, care a dispărut după ce avionul său de vânătoare s-a prăbuşit în largul Japoniei. Pilotul american a reuşit să se catapulteze înainte de prăbuşire, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Se pare că pilotul american executa o misiune de antrenament cu un avion de vănătoare F/A - 18 Hornet de la baza aeriană din Okinawa.

Acesta s-a catapultat din aeronavă la aproximativ 190 de kilometri sud-est de localitatea Iwakuni. Autorităţile americane au lansat o operaţiune de căutare împreună cu japonezii, iar cauzele prăbuşirii avionului de vânătoare sunt momentan investigate.

Avionul s-a prăbuşit chiar în ziua comemorării a 75 de ani de la atacul japonez asupra bazei navale de Pearl Harbour, care a forţat intrarea în război a Washingtonului împotriva Imperiului Japonez.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.