Un petrolier - Central Park - aparţinând unei societăţi cu legături cu Israelul a fost imobilizat în largul coastelor Yemenului, la Golful Aden, anunţă duminică o firmă de securitate maritimă, Ambrey, ultimul dintr-o serie de incidente în această regiune, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acest eveniment are probabil legătură cu actori de stat”, comentează Ambrey.

Firma precizeză că nava, care aparţine unei societăţi cu sediul în Regatul Unit şi care are legături cu Israelul, a primit ameninţări din partea unor rebeli huthi, susţinuţi de către Iran.

Forţe navale americane sunt la curent cu acest incident, anunţă firma, care nu precizează dacă acestea au sărit în ajutorul navei.

Imobilizarea acestei nave are loc după ce un cargou aparţinând unui om de afaceri israelian a fost avariat într-un atac atac cu dronă iraniană la Oceanul Indian, vineri, şi la o săptămână după ce pitraţi huthi au preluat controlul altului cargou cu legătri cu Israelul, în sudul Mării Roşii.

Rebelii huthi au ameninţat că vor ataca nave israeliene şi care aparţin aliaţilor Israelului care navighează la marea Roşie, ca represalii faţă de Războiul din Fâşia Gaza al armatei israeliene împotriva Hamas, unde este în vigoare un armistiţiu de patru zile care a început vineri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.