Jacob Rees-Mogg, cel care conduce o grupare de 80 de eurosceptici în Parlamentul britanic, i-a cerut premierului Theresa May să demisioneze, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rees-Mogg a trimis o scrisoare de neîncredere privind felul în care Theresa May conduce Partidul Conservator, după publicarea, miercuri, a acordului privind Brexitul. Este nevoie de 48 de scrisori de neîncredere pentru a declanşa un vot de neîncredere pentru May, pe care trebuie să îl câştige cu o majoritate simplă pentru a rămâne prim-ministru.

În scrisoarea sa adresată comitetului 1922 al Partidului Conservator – aripa partidului care gestionează alegerile – Rees-Mogg a declarat că este în interesul naţional ca May să demisioneze. „Acordul de retragere prezentat astăzi în parlament este mai rău decât ne aşteptam şi nu îndeplineşte promisiunile prim-ministrului, nici pe ale ei personale, nici pe cele din manifestul Partidului Conservator”, a precizat el. Rees-Mogg a adăugat: „În mod regretabil, în concordanţă cu regulile relevante şi procedurile Partidului Conservator şi ale Comitetului 1922, aceasta este o scrisoare oficială de neîncredere în Liderul Partidului, Theresa May”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.