Un palestinian a fost ucis sâmbătă de către un colonist israelian în regiunea Nablus, în nordul Cisiordaniei ocupate, anunţă Ministerul Sănătăţii al Autorităţii Palestiniene, la putere în acest teritoriu palestinian, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bilal Abu Salah, în vârstă de 40 de ani, a fost ”ucis cu un glonţ în piept de către un colonist” în satul Sawiya, în apropiere de Nabluz, anunţă într-un comunicat ministerul.

Primarul din Sawiya, Mahmoud Hassan, declară AFP că Bilal Abu Salah a fost ucis în timp ce culegea măsline, împreună cu alţi membri ai familiei sale de pe pământurile lor, în apropiere de gardul de securitate al coloniei israeliene Rechelim.

”Ei au fost atacaţi de către patru colonişti, iar unul dintre ei, înarmat cu o puşcă de asalt (de tip) M16, a deschis focul asupra lor fără somaţie. Abu Salah a fost împuşcat în piept şi a căzut martir în faţa familiei sale şi a copiilor săi”, declară primarul.

Armata israeliană nu a reacţionat imediat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.