Un pachet suspect a fost trimis către CNN Pentru a treia oară în ultimele şapte zile. De această dată, luni dimineaţă, pachetul a fost interceptat în Atlanta, locul în care se află sediul global al televiziunii, scrie CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pachetul a fost interceptat „la un oficiu poştal”, a afirmat Jeff Zucker, şeful CNN, într-un mesaj scris transmis angajaţilor. „Nu exist un pericol iminent pentru sediul CNN”, a adăugat el.

Poliţia din Atlanta a informat că a răspuns luni dimineaţă unui apel privind un pachet suspect la un oficiu poştal în apropiere de CNN Center. Pachetul pare să fie identic cu celelalte pachete despre care autorităţile susţin că au fost trimise de suspectul Cesar Sayoc, care a fost arestat vineri.

Celelalte două pachete trimise către CNN au fost, se pare bombe artizanale. Primul pachet a ajuns miercuri dimineaţă în camera de poştă de la Time Warner Center, unde CNN are sediul din New York şi a provocat evacuarea timp de cinci ore a clădirii.

Pachetul îi era adresat lui John Brennan, fostul director CIA care lucrează de fapt pentru NBC.

Al doilea pachet îi era adresat colaboratorului CNN James Clapper, fostul director al National Intelligence şi al CNN. Pachetul a fost găsit vineri dimineaţă la un oficiu poştal din apropierea sediului televiziunii.

Autorităţile nu au oferit momentan informaţii privind pachetul suspect trimis luni în Atlanta.

În urma pachetului trimis miercuri, toată poşta pentru birourile din Statele Unite ale CNN este scanată mai întâi în afara sediilor televiziunii. Astfel, pachetul de vineri nu ar fi ajuns oricum la Time Warner Center, chiar dacă nu ar fi fost interceptat mai întâi, a informat Zucker.

Luni, el a precizat că acelaşi protocol ar fi fost aplicat şi în incidentul din Atlanta.

„Toată poşta, de la toate birourile interne ale CNN, este scanată mai întâi în afara sediilor aşa că acest pachet nu ar fi ajuns direct la CNN Center, chiar dacă nu ar fi fost interceptat. Procesul nostru de scanare funcţionează şi vă vom ţine la curent pe măsură ce aflăm noi informaţii”, a afirmat Zucker în mesajul transmis angajaţilor.

Autorităţile au descoperit 14 dispozitive adresate, în ultimele zile, unor lideri democraţi, între care fostul preşedinte Barack Obama, fostul vicepreşedinte Joe Biden şi fostul secretar de Stat Hillary Clinton. Toate cele 14 ţinte sunt ostile preşedintelui american Donald Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.