Kostiantin Vaşcenko, secretar de stat în Ministerul ucrainean al Apărării, a declarat luni, la un forum de securitate care are loc la Bratislava, că "doar două sau trei" persoane cunosc data la care va începe mult aşteptata contraofensivă ucraineană, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a sugerat că motivul pentru care s-a creat suspans, iar contraofensiva este aşteptată de atât de mult timp a fost, în parte, şi pentru a influenţa Rusia din punct de vedere psihologic.

„Contraofensiva nu este doar militară, ci şi diplomatică şi informaţională. Vedem că inamicii noştri sunt foarte nervoşi, deoarece aşteptarea morţii este chiar mai rea decât moartea... Nimeni nu ştie ziua în care va începe ofensiva. Câteva, poate trei persoane ştiu. Nu ştiu data reală, dar (cred) că va fi în viitorul apropiat”, a declarat Kostiantin Vaşcenko la forumul Globsec găzduit de capitala Slovaciei.

CITEȘTE ȘI Consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak sugerează că a început deja contraofensiva ucraineană

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.