Un obiect neidentificat detectat în spaţiul aerian al Zonei Demilitarizate (DMZ) ce desparte Coreea de Nord de Coreea de Sud s-a dovedit a fi un stol de păsări, a anunţat luni un purtător de cuvânt al Statului Major interarme sud-coreean, relatează DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Armata sud-coreeană a anunţat luni că ”ia măsuri, după ce un radar militar a detectat un obiect neidentificat în spaţiul aerian al Zonei Demilitarizate”.

O serie de avioane de război au fost desfăşurate imediat, a precizat Statul Major într-un comunicat.

Obiectul a fost descoperit la aproximativ 4,5 kilometri deasupra solului, în zona de excludere aeriană pe care cele două Corei au instituit-o de-a lungul liniei de demarcaţie, în cadrul unui acord încheiat în 2018, potrivit agenţiei sud-coreene de presă Yonhap.

Această evoluţie are loc la mai puţin de o zi după ce preşedintele american Donald Trump s-a întâlnit cu dictatorul nord-coreean Kim Jong Un în DMZ, unde şi-au dat mâna, iar apoi a devenit primul preşedinte american în funcţie care a pus piciorul pe teritoriul Coreei de Nord.

Această întâlnire alimentează speranţe în vederea unei relansări a negocierilor americano-americane în dosarul nuclear, în urma ”marii prietenii” autoproclamate între cei doi lideri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.