Un cutremur cu magnitudinea 5,7 a zguduit marţi, Manila, capitala Filipinelor, potrivit Institutului american de geofizică USGS, locuitorii ieşind speriaţi pe stradă după o serie de seisme puternice resimţite în arhipelag începând din weekend, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cutremurul puternic a lovit principala insulă a ţării, Luzon, la ora locală 16.23 (10.23 ora României), producându-se la o adâncime de 77 de kilometri, cu epicentrul la 94 de kilometri sud-vest de Manila, a precizat USGS.

Videoclipuri distribuite pe reţelele sociale au arătat călători înghesuiţi pe peronul unei gări, în timp ce traficul feroviar este oprit, şi membri ai publicului ieşind din clădirea Senatului după cutremur. Mark Dacayanan, un ofiţer de poliţie, a declarat că secţia sa de pe insula Lubang, situată la mai puţin de 50 de kilometri sud-vest de epicentru, s-a zguduit timp de aproximativ 10 secunde.

"Poliţia a ieşit afară, nu ştiam dacă zguduirile se vor intensifica", a declarat Mark Dacayanan pentru AFP. "Pentru moment, nu s-au înregistrat pagube sau victime", a adăugat el.

Acest cutremur urmează unei serii de seisme puternice şi replici în largul insulei Mindanao, în sudul ţării, după ce sâmbătă seară un cutremur foarte puternic cu magnitudinea 7,6 în mare a declanşat pentru scurt timp o alertă de tsunami.

Cel puţin trei persoane au fost ucise şi 17 rănite în urma unui nou cutremur cu magnitudinea 6,9 produs luni, iar mii de oameni se află încă în centre de evacuare.

Cutremurele sunt foarte frecvente în Filipine, un arhipelag situat pe "Cercul de Foc" al Pacificului, o zonă de activitate seismică şi vulcanică intensă care se întinde din Japonia până în Pacific, trecând prin Asia de Sud-Est.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.