Trecerea unui taifun puternic ce a măturat Tokyo în noaptea de duminică spre luni s-a soldat cu un mort şi zeci de răniţi şi a provocat întreruperi de curent şi perturbări importante în transporturi, potrivit autorităţilor, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O femeie în vârstă de 50 de ani a fost ucisă după ce a fost lovită, în timp ce traversa o stradă, de un zid doborât de rafale puternice de vânt, potrivit unor imagini surprinse de camere de supraveghere, a anunţat poliţia megalopolisului.

Peste 30 de persoane au fost de asemenea rănite în regiune, dintre care una grav, după surparea unei structuri de antrenament de golf care i-a avariat acoperişul casei.

Însoţit de rafale de vânt de peste 200 de kilometri pe oră, taifunul Faxai a atins uscatul în noaptea de duminică spre luni, în regiunea Chiba, în sud-estul capitalei, după ce a traversat Golful Tokyo.

Autorităţile menţineau luni dimineaţa recomandări de evacuare, neobligatorii, vizând aproape 340.000 de persoane. Peste 2.000 de persoane au dat curs unor directive mai puternice - fără caracter obligatoriu - de a se duce în adăposturi.

Arondismente ale capitalei nipone au decis să închisă şcoli, luni, din cauza pericolelor legate de rafale de vânt, care urmează să rămână puternic după trecerea taifunului, antrenând riscul căderii unor obiecte.

La Tokyo, în diverse locuri, fragmente din firme de magazin, bucăţi de acoperiş sau verande smulse, dar şi arbori, umbrele rupte sau diverse resturi acopereau străzile.

Imagini de televiziune au surprins imensul acoperiş al unei staţii de alimentare cu carburant surpându-se la Tateyama, la sud de Tokyo. Imagini aeriene ale Golfului Yokohama filmate de postul public NHK surprindeau containere împrăştiate pe chei.

Luni dimineaţa, aproximativ 900.000 de clienţi au fost privaţi de curent în perimetrul deservit de compania Tokyo Electric Power (Tepco), în principal în prefectura Chiba, limitrofă prefecturii Tokyo.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.