O furtună la La Chaux-de-Fonds, un oraş în nord-vestul Elveţiei, s-a soldat cu moartea unei persoane şi ”numeroşi răniţi”, la originea decesului aflându-se ”căderea unei macarale” în zona gării, potrivit Poliţiei Cantonale din Neuchâtel, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Înregistrăm numeroşi răniţi”, a anunţat luni, într-un comunicat, poliţia.

Furtuna nu a durat mult timp, însă rafale puternice de vânt au cauzat numeroase paguibe.

Potrivit serviciilor meteorologice elveţiene, ”probabil o tornadă asociată unei celule de furtună în dezvoltare rapidă de-a lungul Jura” a avut loc luni la La Chaux-de-Fonds, în apropierea frontierei cu Franţa.

”O rafală de 217 kilometri pe oră a fost relevată de staţia noastră pe aerodromul La Chaux-de-Fonds luni, într-o celulă de furtună care s-a consolidat brusc la intrarea în regiune”, a anunţat pe Twitter MétéoSuisse.

Operaţiuni de salvare şi curăţare au avut loc.

Poliţia a îndemnat populaţia să nu se expună unor riscuri precum căderi de ţiglă şi arbori.

Ea a avertizat pe Twitter că un nou episod urmează să aibă loc în munţi, în regiune, la La Chaux-de-Fonds, şi a îndemnat populaţia ”să rămână la adăpost şi să evite pe cât posibil să iasă”.

Vehicule au fost avariate sau complet distruse, acoperişuri au fost smulse, mobilier urban a fost luat pe sus, iar arbori au fost scoşi din rădăcini.

Reţelele feroviare şi legăturile rutiere au fost afectate în regiune.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.