Activistul britanic care susţine drepturile minorităţii LGBT, Peter Tatchell, a fost reţinut pentru scurt timp în Moscova în timpul primei zile a Campionatului Mondial de fotbal, scrie CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Videoclipurile cu protestul lui Tatchell îl arată cum ţine o pancartă pe care scrie: „Putin nu ia măsuri împotriva torturii din Cecenia faţă de persoanelr gay”. El a fost apoi abordat de mai mulţi poliţişti şi dus la secţia de poliţie pentru ca apoi să fie eliberat.

Ambasada britanică la Moscova a declarat că a discutat cu autorităţile locale şi că este mulţumită că Tatchell a fost eliberat.

Tatchell a comunicat pe Twitter că urmează să apară în faţa unui tribunal pe 26 iunie fiind acuzat că a încălcat legile care interzic „orice fel de protest în apropierea Kremlinului şi în timpul Campionatului Mondial”. El a adăugat că este fericit să fie solidar cu membrii comunităţii lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor şi persoanelor transgender din Rusia şi Cecenia.

Martorii şi victime au vorbit anul trecut despre abuzuri ale autorităţilor din Cecenia asupra bărbaţilor gay, sute de bărbaţi fiind reţinuţi şi abuzaţi în centre de detenţie din cauza orientării lor sexuale.

Informaţiile au fost negate de liderul Ceceniei, Ramzan Kadyrov, care a susţinut că nu există persoane gay în republica sa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.