Secretarul general al ONU Antonio Guterres l-a numit pe germanul Christian Ritscher în funcţia de Consilier Special însărcinat cu echipa de anchetă privind crimele comise în Irak de către gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), a anunţat organizaţia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest magistrat german îi succedă britanicului Karim Asad Ahmad Khan, care a devenit, în iunie, procuror al Curţii Penale Internaţionale (CPI).

Echipa de anchetă a ONU cu privire la crimele comise de SI vizează să susţină Guvernul din Irak în inculparea membrilor acestei organizaţii teroriste, prin culegerea, protejarea şi stocarea unor probe care pot conduce la inculpări de crime de război, crime împotriva umanităţii şi genocid.

În mai, această echipă a anunat că a cules proba clară şi convingătoare a unui genocid comis de către SI împotriva minorităţii yazidi ca grup religios.

Christian Ritscher era, până acum, procuror federal la Curtea Federală germană de Justiţie.

El are o experienţă profesională de peste 30 de ani în urmăriri şi anchete penale internaţionale şi naţionale, precizează ONU.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.