Un jurnalist azer aflat în exil în Franţa şi soţia sa au fost împuşcaţi în Colomiers, o suburbie a oraşului Toulouse în jurul orei locale 9:00, scrie ladepeche.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jurnalistul Rahim Namazov şi soţia sa se aflau în maşină în momentul incidentului. Namazov, în vârstă, de 39 de ani, a suferit răni la umăr iar soţia sa, Aida, a murit în urma atacului. Poliţia a fost notificată iar un elicopter survolează zona.

Cei doi tocmai îşi lăsaseră copiii la şcoală când un vehicul s-a apropiat iar din maşină au fost trase mai multe focuri de armă. Conform unui martor, ar fi fost vorba de opt focuri de armă trase.

Pe Facebook, Namazov se prezintă ca fiind asistent administrativ la primăria din Toulouse, dar el nu figurează în documentele oficiale, suspectându-se astfel că ar fi vorba de o acoperire.

Atacatorul este căutat de poliţie. Conform rapoartelor, Namazov contactase recent poliţia pentru a informa că se simte în pericol.

Procurorul care investighează cazul va susţine o conferinţă de presă la ora locală 16:00.

Namazov a fost ameninţat cu moartea şi închis în Azerbaidjan, fiind suspectat de terorism. El a fost apoi expulzat şi se află în exil în Toulouse din 2010.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.