Un judecător din Nevada a respins procesul demarat de avocaţii lui Donald Trump, care viza contestarea votului anticipat în stat, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Echipa lui Trump poate contesta decizia la Curtea Supremă a statului.

Potrivit rechizitoriului, avocaţii republicani solicită ajutorul în cazul contestării alegerii electorilor din Nevada.

Campania republicană a formulat o plângere împotriva lui Joe P. Gloria, responsabil cu înregistrarea alegătorilor în comitatul Clark din Nevada. Avocaţii susţin că Joe Gloria a cerut ca secţiile pentru votul anticipat să rămână deschise cu două ore peste programul stabilit în zonele locuite în special de minorităţile din apropiere de metropola Las Vegas.

Un purtător de cuvânt al comitatului a declarat că nicio secţie pentru votul anticipat nu şi-a extins programul de funcţionare. Totuşi, aceste secţii de vot i-au procesat pe alegătorii care stăteau la coadă în momentul închiderii urnelor.

Avocaţii republicani cer un ordin judecătoresc pentru ca buletinele de vot anticipat să nu fie amestecate cu buletinele celorlalţi alegători.

”Sondajele arată că cursa prezidenţială este extrem de strânsă în Nevada. Campania republicană crede că meritp să contesteze orice încălcare a protocolului de vot în acest stat. Datele pe care le vedem ne spun că ar fi vorba de câteva mii de persoane de la patru secţii de vot”, a declarat Robert Lang de la Universitatea Nevada din Las Vegas.

Lang a susţinut că strategia campaniei republicane este una inteligentă, având în vedere ce s-a întâmplat în alegerile prezidenţiale din 2000 în Florida.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.