Un judecător din Hawaii a blocat noul ordin emis de preşedintele Donald Trump privind restricţiile de intrare pe teritoriul SUA pentru cetăţenii a şase ţări musulmane, ce urma să intre în vigoare joi, la ora locală 00.00 (7.00 ora României), relatează The Independent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit judecătorului federal Derrick Watson, ordinul lui Trump are la bază criterii religioase, ceea ce încalcă legea fundamentală a SUA.

Mai multe state au încercat să blocheze în instanţă ordinul executiv – a doua tentativă a lui Trump de a institui restricţiile de călătorie, după ce prima variantă a fost blocată de tribunal.

Noul ordin menţine interdicţia intrării în Statele Unite, pe o perioadă de 90 de zile, a cetăţenilor Iranului, Libiei, Siriei, Somaliei, Sudanului şi Yemenului, dar nu şi ai Irakului, şi aplică restricţiile doar noilor solicitanţi de vize, adică nu şi celor care au deja drept de rezidenţă.

Documentul suspendă, de asemenea, intrarea pe teritoriul american, pe o perioadă de 120 de zile, a tuturor refugiaţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.