Un susţinător al grupării jihadiste Statul Islamic (SI) a fost găsit vinovat de faptul că a vrut să o decapiteze pe şefa Guvernului britanic Theresa May, într-un atentat sinucigaş, de către tribunalul penal Old Bailey de la Londra, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Naa'imur Zakariyah Rahman, în vârstă de 20 de ani, arestat în noiembrie, voia astfel ”să facă titlurile”, ducându-se la numărul 10, pe Downing Street, reşedinţa prim-ministrului, într-un moment în care May s-ar fi adresat presei, în afara clădirii, potrivit acuzării.

Tânărul, originar din Birmingham (centru), a fost încurajat în planul său de către un unchi, care a intrat în SI în Siria.

”Înainte să fie împiedicat prin arestarea sa, el credea că mai avea doar câteva zile până să-şi atingă obiectivul, care era, nici mai mult, nici mai puţin, de a comite un atentat sinucigaş la Downing Street”, a declarat procurorul Mark Heuwood.

Rahman şi-a dezvăluit planurile într-o conversaţie, pe mesageria Telegram, cu un agent din cadrul serviciilor de securitate care s-a drept un membru SI.

”Vreau să încerc să o ucid pe Theresa May”, i-a scris el.

După ce a făcut cercetări la faţa locului şi a descoperit amplasamentul controalelor de securitate, el i-a spus altui agent, de poliţie, care acţiona sub acoperire, că intenţiona să fugă ”un sprint de zece secunde” până la uşă, cu intenţia de a-i ”smulge capul” premierului May.

El i-a cerut poliţistului să-i procure o centură de explozivi şi o sabie.

Naa'imur Zakariyah Rahman a fost arestat în noiembrie 2017 de către agenţi care pretindeau că voiau să-i dea o pungă plină cu explozivi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.