Un presupus jihadist, suspectat de faptul că face parte din cadrul grupării Statul Islamic (SI), a fost arestat uni la Atena, anunţă într-un comunicat poliţia greacă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Serviciile antiteroriste greceşti au arestat, în centrul Atenei, un străin acuzat de faptul că face parte din organizaţia teroristă SI”, anunţă poliţia într-un scurt comuncat.

Bărbatul urmează să fie trimis marţi la Parchetul din Atena, precizează poliţia.

Presupusul jihadist este un cetăţean irakian, potrivit agenţiei greceşti de presă Ana.

Autorităţile elene l-au arestat pe acest bărbat, în vârstă de 34 de ani, la câteva zile după ce au fost informate că suspectul era căutat în străinătate ca membru SI.

Potrivit Ana, el participa la actvităţi SI din 2014.

Presupusul jihadist, care a sosit în Grecia - în 2018 - împreună cu soţia şi cei patru copii, a depus la acea vreme o cerere de azil.

Cererea a fost respinsă în două rânduri de către servciile elene de azil, iar bărbatul a formulat un recurs la un tribunal administrativ, care nu s-a pronunţat, potrivit Ana.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.