Un funcţionar guvernamental din India a fost suspendat din post, după ce a ordonat ca golirea unui rezervor de apă pentru a-şi recupera un smartphone, care i-a căzut în rezervor în timp ce-şi făcea un selfie, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inspectorul alimentar Rajesh Vishwas şi-a scăpat smartphone-ul Samsung în barajul Kherkatta, în statul Chhattisgarh (centru), săptămâna trecută, potrivit cotidianului The Times of India (TOI).

Vishwas le-a cerut mai întâi unor scafandri locali să caute telefonyul în apă, subliniind că acesta conţinea date guvernamentale sensibile.

Însă aceste eforturi au eşuat, iar el a cerut ca rezervorul să fie golit cu pompe diesel.

În trei zile, peste două milioane de litri de apă au fost pompaţi - cu care se pot iriga 607 hectare de terenuuri agricole în timpul verilor toride din India, potrivit ziarului.

Vishwas apare, în înregitrări video devenite virale pe reţele de socializare, stând sub o umbrelă roşie, în timp ce rezervorul este golit.

El a declarat presei locale că apa din rezervor nu putea să fie folosită la irigat şi că a primit autorizaţie de la un oficial de rang înalt să o golească.

Smartphone-ul acestuia a fost până la urmă găsit, dar nu a pornit, pentru că era plin de apă.

Autorităţile l-au suspendat pe Vishwas din funcţie, după ce acesta a fost acuzat de irosirea resurselor de apă.

India este una dintre cel mai afectate ţări de secetă, iar temperaturi extreme au antrenat o penurie gravă de apă, care a condus le pierderi de recolte, incendii de pădure şi întreruperi ale alimentării cu energie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.