Un inginer român a murit la bordul unei nave comerciale din Singapore în drum spre China în apele statului malaysian Sabah (est), relatează Yahoo News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mevlit Stelian, în vârstă de 36 de ani, a decedat miercuri dimineaţa, către ora locală 9.30 (4.30, ora României) în sala motoarelor. O cerere a fost transmisă Agenţiei Maritime Malaysiene, printr-un centru de la Kuala Lumpur, ca trupul să-i fie transportat pe cale aeriană la un spital.

Nava se afla la 277 de kilometri în largul Lauban.

”Agentul navei a contactat iniţial Lauban, însă spitalul de acolo nu dispune” de echipament adecvat, a declarat adjunctul şeful poliţiei districtuale, Chandra, citat într-un comunicat.

Stelian ”a fost adus apoi aici cu un elicopter al Forţelor aeriene, pentru a primi tratament la Spitalul Regina Elizabeth”, adaugă el.

La sosirea în terminalul 2 al Aeroportului Internaţional Kota Kinabalu, la ora locală 15.00 (10.00, ora României), personalul medical care-l aştepta a anunţat poliţia că tânărul a murit.

O investigaţie iniţială a arătat că nu existau răni pe corpul defunctului, iar o autopsie urma să fie efectuată joi.

Poliţia nu a fost în măsură să ia declaraţii de la cei 15 membri ai echipajului, deoarece nava şi-a continuat drumul către Shekou, în China.

Stelian, căsătorit, era al treilea inginer al navei Berge Bulk Maritime Pte Ltd din Singapore.

El a început să lucreze pentru companie în urmă cu o săptămână.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.