Patru pieţe populare de îmbrăcăminte, inclusiv celebra ”Bongo Bazar”, au fost devastate de flăcări, la Dacca, unde sute de pompieri şi armata luptau marţi împotriva flăcărilor şi unde un fum negru asfixia cartierele vechi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nicio victimă nu a fost semnalată, însă proprietarii magazinelor şi reprezentanţi ai pompierilor au declarat că celebra piaţă Bongo Bazar şi alte trei pieţe din jur au fost distruse aproape în înregime de flăcări.

”Aproximativ 600 de pompieri (...) depuneau eforturi să controlezse incendiul”, a declarat AFP un purtător de cuvânt al pompierilor, Rakibul Islam.

El precizează că incendiul a izbucnit marţi dimineaţa, către ora locală 6.00 (1.00, ora României), şi că făcea în continuare ravagii înainte de prânz.

Echipe din cadrul Forţelor Terestre, Marinei şi Forţelor Aeriene au fost desfăşurate în vederea controlării incendiului, anunţă autorităţi militare.

”Un elicopter aparţinând Forţelor Aeriene ale Bangladeshului participă la eforturi, în lupta împotriva incendiului”, anunţă un purtător de cuvânt militar.

Proprietari ai unor magazine, aflaţi în stare de şoc, în lacrimi şi aşezaţi pe drum, erau disperaţi din cauză că nu-şi pot recupera stocurile de haine pe care voiau să le vândă de Aid, cea mai importantă sărbătoare musulmană din cursul anului.

”Am pierdut tot. Am împrumutat 1,5 milioane de taka (14.200 de dolari) pentru a cumpăra haine de Aid”, declară în lacrimi proprietarul unui magazin.

Bongo Bazar este una dintre principalele pieţe din Dacca, unde sunt vândute la preţuri derizorii haine produse de mari mărci occidentale în fabrici din Bangladesh, care sunt refuzate la controlul de calitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.