Consilierul pentru securitate naţională al SUA, Jake Sullivan, s-a întâlnit virtual luni cu familiile celor şase americani despre care se crede că sunt ţinuţi ostatici în Gaza, au declarat surse familiare cu întâlnirea, potrivit CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conversaţia a avut loc cu o zi înainte de călătoria aşteptată a directorului CIA, Bill Burns, în Egipt pentru alte discuţii privind eliberarea ostaticilor, au declarat pentru CNN două surse familiare cu aceste planuri.
 
Într-o declaraţie, familiile "şi-au exprimat recunoştinţa pentru eforturile continue ale administraţiei de a-i aduce acasă pe cei dragi, dar au precizat clar frustrarea  faţă de ritmul negocierilor".
 
"Cu mai mult de 20 la sută dintre ostatici raportaţi ca fiind ucişi, nu mai este timp de pierdut", au spus familiile. "Nu poate trece încă o săptămână fără un acord. Avem nevoie de un acord acum pentru a-i aduce pe ostatici acasă."
 
Printre familiile ostaticilor care au participat la apel se numără Jonathan Dekel-Chen şi Gillian Kaye; Yael şi Adi Alexander; Lee Siegel şi Hanna Siegel; Jon Polin şi Rachel Goldberg; Ruby şi Hagit Chen; şi Ronen şi Orna Neutra, a precizat o sursă. Liz Hirsh Naftali, a cărei nepoată, Abigail Edan, a fost eliberată ca parte a înţelegerii cu ostaticii din noiembrie, a participat, de asemenea, la eveniment.
 
Mai multe dintre familii s-au întâlnit personal cu Sullivan la Casa Albă în urmă cu două săptămâni şi cu secretarul de stat american Antony Blinken în timp ce acesta se afla în Israel săptămâna trecută.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.