Mai mulţi membri ai personalului Hotelului Pedn Olva din localitatea St Ives, în Anglia, la care sunt cazaţi membri ai delegaţiei germane la summitul G7, au fost testaţi pozitiv cu covid-19, iar hoteul a anunţat pe site că s-a închis temporar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui corespondent Sky News în vestul Angliei, Dan Whitehead, 13 dintre cei 17 membri ai personalului hotelului sunt infectaţi cu nou coronavirus.

În Cornwall, 45 de cazuri de covid-19 au fost înregistrate în săptămâna 30 mai-5 iunie.

Presa germană scrie că doi bodyguarzi ai Angelei Merkel erau cazaţi la acest hotel, însă nu precizează dacă cei doi au fost mutaţi în carantină.

Un purtător de cuvânt al premierului britanic a confirnat că Angela Merkel participă la summitul G7.

Şefii de stat şi de guverne ai statelor membre G7 se reunesc până duminică în staţiunea balneară Carbis Bay.

Ei urmează să anunţe un acord cu privire la furnizarea unui miliard de doze de vaccin anticovid altor ţări, în cadrul luptei împotriva covid-19.

”În urma unor discuţii îndelungate între serviciile de sănătate din Anglia şi autorităţile din Cornwall, am luat decizia să închidem complet hotelul” a anunţat un purtător de cuvânt al proprietarilor Pedn Olva, Braseria St Austell, scrie presa britanică.

”Recunoaştem faptul că acest lucru poate provoca neplăceri, având în vedere puţinele opţiuni de cazare disponibile în sector în acest moment, însă sănătatea şi securitatea echipelor noastre şi cleinţilor noştri sunt prioritatea noastră”, afirmă Braseria St Austell.

Hotelul urmează să fie redeschis imediat ce ce va avea suficient personal în acest sens şi după o curăţare a localului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.