Un grup de foşti premieri libanezi susţin iniţiativa unui alt fost premier, Najib Mekati, de a forma un guvern stabil, într-o nouă încercare de a pune capăt blocajului politic din Liban, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Printre susţinătorii lui Mikati se numără şi politicianul veteran Saad al-Hariri, care a abandonat un efort de a forma un nou guvern săptămâna trecută, după aproape 10 luni de la o altă tentativă, în care nu a reuşit să ajungă la un acord cu preşedintele Michel Aoun.

Preşedintele Aoun urmează să se întâlnească luni cu grupurile parlamentare pentru consultări cu privire la numirea unui nou prim-ministru.

Libanul este condus de o administraţie interimară de aproape un an, în timp ce moneda sa s-a prăbuşit, locurile de muncă au dispărut şi băncile au îngheţat conturile.

Căderea economică este cea mai gravă criză a Libanului de după războiul civil din 1975-90.

În sistemul politic al Libanului, postul de premier trebuie să fie ocupat de un musulman sunnit, în timp ce preşedinţia este deţinută de un creştin maronit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.