Mohamed Abdeslam, fratele jihadistului Salah Abdeslam, suspectul-cheie în atentatele de la 13 noiembrie 2015 la Paris, a fost inculpat şi încarcerat vineri în cadrul unei anchete cu privire la un jaf comis la sfârşitul lui ianuarie la Molenbeek, a anunţat sâmbătă Parchetul Bruxellesului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Imaginea lui Mohamed Abdeslam este cunoscută în presă, doarece el a vorbit cu regularitate despre fratele său mai mic, după atentatele soldate cu 130 de morţi.

În decembrie, odată cu apropierea procesului lui Salah Abdeslam, la Bruxelles, în alt dosar, el a declarat pentru un cotidian belgian că îl vizitează la închisoare, în regiunea pariziană, pentru a-l convinge ”se se exprime până la urmă” şi a-l îndemna la ”căinţă”.

Mai multe ziare belgiene scriu că a fost acuzat într-un jaf ”cu cuţitul”, căruia i-au fost victime, pe 23 ianuarie, la Molenbeek, trei angajaţi comunali care transportau 70.000 de euro în numerar la o bancă, fără escortă.

ANCHETĂ INTERNĂ

Parchetul din Bruxelles a confirmat sâmbătă că Mohamed Abdeslam se află între cele două persoane inculpate şi încarcerate vineri, în cadrul anchetei judiciare în curs.

”Aceşti doi bărbaţi au fost inculpaţi de furt cu violenţă, în bandă, cu arma”, a precizat parchetul într-un comunicat.

Alte două persoane, de asemenea reţinute joi, au fost eliberate, a adăugat aceeaşi sursă, subliniind că ”ancheta continuă în mod activ”.

Comuna Molenbeek de la Bruxelles, unde locuieşte familia Abdeslam şi unde  Mohamed a fost angajat muncipal, a deschis o anchetă internă cu privire la condiţiile acestui transport de bani numerar.

La sfârşitul lui ianuarie, presa a evocat pista unor complicităţi în rândul personalului comunal, pentru a explica jaful.

Salah Abdeslam, în vârstă de 28 de ani, este singurul membru în viaţă al comandourilor care au atacat Parisul în noiembrie 2015.

Arestat pe 18 martie 2016 la Bruxelles, el este suspectat că a adus din Europa Centrală aproximativ zece membri ai grupului de la originea acestor atentate şi a celor comise în capitala belgiană pe 22 martie 2016, soldate cu 32 de morţi.

Acest francez de origine marocană a cescut la Molenbeek, alături de o soră şi trei fraţi, între care şi Mohamed. Unul dintre ceilalţi fraţi, Brahim, este unul dintre kamikaze care au murit pe 13 noiembrie 2015 la Paris.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.