Arkady Dvorkovich, şeful Federaţiei Internaţionale de Şah (FIDE), care a fost viceprim-ministru al Rusiei în perioada 2012-2018, a condamnat războiul într-un interviu acordat publicaţiei americane Mother Jones.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Războaiele sunt cel mai rău lucru din viaţă. Orice războaie. Oriunde. Inclusiv acest război”, a spus el dintr-un loc nedezvăluit din Rusia, citat de BBC. 

„Războaiele nu iau doar vieţi preţioase, războaiele îndepărtează visele şi aspiraţiile, îngheaţă şi distrug relaţiile şi legăturile”.

La începutul acestei luni, oficialii FIDE au condamnat în unanimitate Rusia pentru invazia sa şi au interzis Rusia şi Belarusul din competiţie.

De asemenea, i-a retras titlul de ambasador pe viaţă fostului campion mondial la şah Anatoly Karpov, un actual deputat rus care a votat în Duma de Stat pentru recunoaşterea celor două regiuni din estul Ucrainei susţinute de separatişti.

Mai mulţi jucători de şah ucraineni l-au criticat şi pe Dvorkovich pentru activitatea sa anterioară în guvernul rus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.