Un fost director de la Siemens a pledat vinovat în cazul mituirii unor oficiali ai guvernului argentinian în urmă cu 20 de ani, scrie Financial Times.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Eberhard Reichert, în vârstă de 78 de ani, acuzat că a încălcat legile anti-corupţie americane şi că a comis fraudă electronică, a recunoscut joi, în faţa unui tribunal federal, că a participat într-o schemă care a implicat mituirea unor oficiali ai guvernului argentinian cu 100 de milioane de dolari pentru ca Siemens să câştige un contract privind realizarea cărţilor de identitate în Argentina.

O subsidiară Siemens a câştigat un contract în valoare de un miliard de dolari pentru a produce cărţile de identitate în 1998. Argentina a oprit programul în 2001.

John Cronan, procurorul general adjunct al diviziei de infracţionalităţi al Departamentului pentru Justiţie din SUA a afirmat într-un comunicat: „În acest caz, una dintre cele mai mari companii din lume s-a folosit de sume exorbitante pentru a mitui oficiali de la cele mai înalte niveluri ale guvernului argentinian pentru a primi un contract în valoare de un miliard de dolari. Condamnarea lui Eberhard Reichert demonstrează angajamentul Diviziei pentru Infracţionalitate de a trage la răspundere atât companiile cât şi persoanele corupte, oriunde ar locui şi oricât ar încerca să evite arestarea”.

În legătură cu aceleaşi acuzaţii, compania Seimens a pledat vinovată în 2008 şi a plătit o amendă penală de 800 de milioane de dolari.

Reichert a lucrat la Siemens Argentina între 1964 şi 2001, conform procurorilor şi începând cu 1990 a fost managerul tehnic pentru divizia proiectelor majore a Siemens Business Services, subsidiară deţinută în totalitate de Siemens.

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.