O ”cârtiţă” în serviciul Rusiei lucra la cabinetul Mimisterului francez al Apărării, dezvăluie fostul director al serviciilor franceze de informaţii externe (DGSE) Bernard Bajolet, într-un resportaj difuzat în weekend de postul France 5, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat despre dezvăluiri potrivit cărora exista un spion în serviciul Rusiei la cabinetul actualului şef al diplomaţiei franceze, Jean-Yves Le Drian, pe când era ministrul Apărării, Bernard Bajolet a răspuns, dumincă seara, în acest documentar consacrat preşedinteluirus Vladimir Putin, că ”într-adevăr, când eram director general al securtăţii externe, l-am demascat” Executivului.

”În anii dinainte se spunea că toate astea s-au terminat, după Războiul Rece, că nu mai ai să-ţi pierzi timpul împotriva unor spioni, care nu mai există (...), că prioritatea sunt dosarele de terorism, însă, cu toate acestea, observăm că activităţile de spionaj nu au încetat definitiv şi că mijloacele folosite de către ruşi, chinezi, dar şi de alţii, (ca) americanii, să nu ne facem că nu vedem, n-au fost niciodată mai importante”, a declarat el.

Această informaţie a fost dezvăluită la acea vreme de publicaţia online Mediapart.

Un spion din cadrul serviciilor militare ruse de informaţii GRU a recrutat o ”cârtiţă” în cabinetul lui Jean-Yves Le Drian, pe când era ministrul Apărării, în timpul preşedinţiei lui François Hollande, dezvăluia Mediapart.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.