Un fost asistent al lui Donald Trump, Walt Nauta, inculpat cu privire la complicitate în gestionarea neglijentă a unor secrete de stat, după plecarea fostului şef de stat republican de la Casa Albă, a pledat joi nevinovat, la un tribunal federal în Florida, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”El pledează nevinovat de toate capetele de acuzare”, a anunţat avocatul acuzatului, Stanley Woodward, într-o scurtă audiere, la Miami.

Walt Nauta, în vârstă de 40 de ani, care purta un costum bleumarin şi care afişa o mină serioasă la audiere, este acuzat de faptul că a pus securitatea Statelor Unite în pericol prin faptul că l-a ajutat pe Donald Trump să păstreze ascunse documente confidenţiale - inclusiv planuri militare şi informaţii despre armament nuclear - în toalete şi debarale ale reşedinţei de lux a miliardarului, la Mar-a-Lago, în Florida.

PÂNĂ LA 20 DE ANI DE ÎNCHISOARE

Acest militar, detaşat la preşedinţie în timpul mandatului lui Donald Trump, după care a părăsit administraţia pentru a continua să lucreze pentru el, după ce a fost înfrânt în alegerile din 2020, riscă până la 20 de ani de închisoare, în cazul în care este găsit vinovat de acuzaţiile cele mai grave reţinute împotriva sa.

Fostul preşedinte republican, în vârstă de 77 de ani, a pledat şi el nevinovat, la mijlocul lui iunie, de acuzaţii formulate împotriva sa şi riscă de-acum un proces istoric - şi potenţial foarte păgubos la adresa campaniei sale în vederea alegerilor prezidenţiale americane din 2024.

Donald Trump este acuzat de faptul că a refuzat să restituie aceste documente, în pofida unor ordine judiciare în acest sens, motiv din care a fost inculpat de ”reţinere ilegală de informaţii privind securitatea naţională”, dar şi de ”obstrucţionarea justiţiei” şi ”mărturie falsă”.

”Ciuruit” de anchete, Donald Trump a fost inculpat de justiţia statului New York cu privire la mai multe fraude contabile în legătură cu o plată efectuată înaintea alegerilor prezidenţiale din 2016 cu scopul de a reduce la tăcere o actriţă de filme porno, Stormy Daniels.

Acest proces penal urmează să aibă loc la începutul lui 2024.

Fostul locatar al Casei Albe, în prezent marele favorit al alegerilor primare republicane, are numeroase probleme judiciare.

O femeie procuror din Georgia urmează să anunţe, până în septembrie, rezultatul anchetei sale cu privire la presiuni exercitate de miliardar cu scopul de a încerca să schimbe rezultatul alegerilor prezidenţiale din 2020.

Un procuror special anchetează, în paralel, cu privire la rolul pe care Donald Trump l-a jucat în luarea cu asalt de către susţinătorii săi a Capitoliului, la 6 ianuarie 2021.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.