Un fost agent ceh susţine că liderul laburist Jeremy Corbyn a fost informator plătit în anii '80, acuzaţie respinsă însă de partidul acestuia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ján Sarkocy a declarat pentru CT24 că s-a întâlnit cu lderul laburist înainte de căderea Uniunii Sovietice şi că Corbyn a fost plătit pentru informaţiile furnizate, conform Business Insider UK.

Într-o declaraţie un purtător de cuvânt al lui Corbyn a negat acuzaţiile.

"Relatarea fostului agent cehosolovac privind întâlnirea cu Jeremy era falsă acum 30 de ani, este falsă acum şi nu are niciun fel de credibilitate", a declarat aceasta, adăugând că povestea are mai multe puncte incoerente decât un film prost cu James bond.

În această săptămână, The Sun a relatat că Jeremy Corbyn s-a întâlnit de mai multe ori cu un agent comunist în anii '80, invocând documnete guvernamentale, care îl indică drept una dintre sursele Securităţii.

Dar un purtător de cuvânt al Partidului Laburist a respins relatarea, afirmând că Corbyn s-a întânit cu ceea ce a crezut a fi un diplomat ceh, căruia nu i-a furnizat informaţii secrete.

Şeful Arhivei Forţelor de Securitate Cehe a declarat, de asemenea, că Corbyn nu a ştiut cu cine se întâlnea, conform Prague Daily Monitor.

"Domnul Corbyn nici nu a fost înregistrat de StB (fosta Securitate comnunistă) drept colaborator, iar colaborarea sa nu rezultă nici din documentele aflate la arhivă", a spus Svetlana Ptacnikova.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al laburiştilor a adăugat: "Aşa cum a precizat şi Svetlana Ptacnikova, director al Arhivei Forţelor de Securitate Cehe, Jeremy nu a fost nici agent, nici informator sau colaborator al serviciilor de informaţii cehoslovace. Aceste afirmaţii sunt denigratoare şi în în întregime false".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.