Un cetăţean american blocat de mai bine de o săptămână în a treia cea mai adâncă peşteră din Turcia a fost scos în siguranţă, spun salvatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Peste 150 de persoane au fost implicate în eforturile de salvare a speologului Mark Dickey, după ce acesta a avut probleme cu stomacul în peştera Morca pe 2 septembrie.
 
Organizatorii spun că a fost una dintre cele mai mari şi mai complicate salvări subterane organizate vreodată.
 
Punctul cel mai de jos al peşterii Morca, situată într-o zonă îndepărtată din sudul ţării, ajunge la aproape 1,3 km sub pământ.
 
Dl Dickey a fost scos din peşteră la ora locală 00:37 (21:37 GMT), a anunţat Federaţia turcă de speologie pe reţelele de socializare.
 
Carl Heitmeyer de la New Jersey Initial Response Team, un grup pe care îl conduce dl Dickey, a confirmat pentru BBC News că speologul a fost salvat şi a mulţumit tuturor celor implicaţi în operaţiune.
 
Părinţii lui Dickey, Debbie şi Andy Dickey, au declarat că "comunitatea speologică internaţională" a "făcut posibil ca Mark să părăsească peştera Morca şi să primească tratament medical suplimentar la o unitate spitalicească".
 
Ei au spus că salvarea fiului lor a fost "o uşurare de nedescris" şi i-a umplut de "o bucurie incredibilă".
 
"Mark este puternic şi noi credem în puterea lui, dar ştiam pe deplin că avea nevoie urgentă de un sprijin imens şi imediat", au spus ei.
 
"Rugăciunile noastre au fost şi sunt ascultate şi este greu de exprimat amploarea mulţumirilor pe care le avem pentru comunitatea speologică internaţională".
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.