Un europarlamentar ungar socialist, István Ujhelyi, i-a trimis o carte de istorie preşedintelui Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker, după ce acesta a salutat sărbătorirea unificării Transilvaniei cu România, în urmă cu un secol, relatează MTI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marcarea Centenarului, la 1 decembrie, este ”o sărbătoare românească, dar şi europeană”, i-a transmis săptămâna trecută Jean-Claude Juncker preşedintelui României Klaus Iohannis.

Preşedintele CE a uitat să ia în considerare faptul că unificarea nu este un motiv de sărbătoare în Ungaria, ci mai degrabă ”o rană dureroasă care nu se va vindeca vreodată”, a apreciat Ujhelyi, citat într-un comunicat.

Ujhelyi consideră declaraţia lui Juncker ”nepoliticoasă” şi rezultatul unei ”lipse de concentrare şi cunoştinţe corecte”.

El a anunţat că i-a trims preşedintelui Comisiei Europene o carte de istorie, în engleză, ”pentru  a-l ajuta să înţeleagă mai bine istoria Ungariei şi ungarilor, plină de realizări şi tragedii naţionale”.

Însă eurodeputatul socialist a subliniat angajamentul ferm al lui Juncker faţă de Europa şi valorii europene ”comune”, în pofida faptului că bilaţul celor patru ani ai preşedinţiei sale la Comisie sunt contestabili, a apreciat el.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.