Un elev american în vârstă de 13 ani, pasager într-un autobuz plin cu elevi, a reuşit să evite un accident ce putea fi dramatic, oprind vehiculul a cărui şoferiţă a leşinat la volan, scrie presa locală, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Micul Dillon Reeves ”a ţâşnit din scaun, şi-a aruncat ghiozdanul, a fugit în partea din faţă a autobuzului, a preluat volanul şi a reuşit să oprească autobuzul în mijlocul drumului”, a declarat joi, într-o conferinţă de presă însărcinatul cu şcolile publice din acest district, în statul Michigan, Robert Livernois.

Şoferiţa autobuzului, care aducea miercuri acasă aproximativ 60 de elevi de la Colegiul Carter, în oraşul Warren, la nord de Detroit, şi-a pierdut în mod brusc cunoştinţă la volan, preciza el cu o zi înainte într-un comunicat.

Într-o înregistrare video difuzată de către autorităţi, şoferiţa poate fi văzută simţindu-se rău şi leşinând, iar apoi un elev preluând controlul autobuzului, apăsând pe frână şi reuşind să oprească vehiculul, în poida panicii şi ţipetelor copiilor îngroziţi.

El a strigat la colegii săi de clasă ”să sune imediat” salvatorii.

Salvatori şi poliţia au preluat-o apoi pe şoferiţă, care a fost spitalizată şi care se afla într-o stare stabilă, potrivit CNN.

Reacţia acestui elev ”a făcut toată diferenţa”, a subliniat Robert Livernois.

Dillon Reeves a permis ”evitarea a ceea ce ar fi putut să fie un accident foarte tragic”, a salutat un consilier municipal din oraş, Jonathan Lafferty, într-o postare pe Facebook.

Părinţii băiatului, Steve şi Ireta Reeves, emoţionaţi, l-au elogiat pe fiul lor în conferinţa de presă şi l-au numit un ”mic erou”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.