Rusia se gândeşte la ipoteza unui atac nuclear la Paris, declară într-un interviu acordat postului francez BFMTV vicepreşedintele Dumei de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, Piotr Tolstoi, relatează BFMTV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Calculăm”, a ameninţat în franceză acest apropiat al luiVladimir Putin.

El apreciază că un proiectil tras din Rusia ar putea atinge capitala franceză în ”un pic mai bine” de ”două minute”.

Oficialul rus de rang înalt, care a studiat în Franţa, era întrebat despre o secvenţă a televiziunii ruse, datată în 2022, în care apare o infografie cu timpul în care o rachetă rusească poate atinge Londra, Parisul sau Berlinul.

RUSIA, ”PREGĂTITĂ” DE RĂZBOIUL NUCLEAR

”Ceea ce este important din punct de vedere istoric pentru Rusia este să asigure securitatea ţării”, justifică el.

”Ţările NATO, inclusiv Franţa, pun rachete în jurul frntierelor ruse”, apreciază el.

Preşedintele rus Vladimir Putin a agitat în mai multe rânduri ameninţarea nucleară după ce a invadat Ucraina, la 24 februarie 2022.

El aprecia la 13 martie că arsenalul Rusiei este ”mai avansat” decît al Statelor Unite şi anunţa că este ”pregătit” de un război nuclear.

În acest interviu acordat BFMTV, Piotr Tolstoi a ameninţat cu ”omorârea tuturor militarilor francezi” care ar fi desfăşuraţi în Ucraina, după ce preşedintele francez Emmanuel Macron declara sâmbătă că ”operaţiuni pe teren” ar putea să fie necesare ”la un moment dat”, în pofida faptului că ”nu doreşte acest lucru” şi că nu el va lua iniţiativa.

Acest descendent al lui Lev Tolstoi a atacat Guvernul francez, pe care l-a catalogat drept ”decadent” într-un atac homofob la adresa premierului francez gay Gabriel Attal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.