Un cutremur de magnitudinea 5,7 a zguduit principala insulă din Filipine, în noptea de duminică spre luni, însă nu s-au semnalat imediat pagube, potrivit institutului american de geofizică USGS şi autorităţilor locale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Seismul a fost localizat la o adâncime de 98 de kilometri, în largul provinciei Batangas, situată pe Insula Luzon, luni, la ora locală 1.12 (duminică 20.12, ora României), potrivit USGS.

Locuitorii Manilei au fost treziţi din somn de zguduituri.

Agenţia seismică filipineză a avertizat cu privire la eventuale replici şi pagube.

Însă autorităţile au anunţat că nu au fost informate cu privire la vreo pagubă.

”A fost cu adevărat puternic”, declară Jose Clyde Yayong, un reprezentant al autorităţilor însărcinate cu gestionarea catastroferlor în oraşul Tagaytay, în provincia Cavite.

”Până acum nu există vreun incident legat de cutremur”, a adăugat el.

Un agent din cadrul serviciilor de gestionarea catastrofelor din localitatea Looc, Insula Mindoro, situată la sud de Luzon, a anunţat că puterea cutremurului a determinat numeroşi locuitori să iasă din case.

Filipinele sunt afectate cu regularitate de cutremure. Arhipelagul se află pe Centura de Foc a Pacificului, o zonă cu o activitate seismică intensă, care se întinde din Japonia până în Asia de Sud-Est şi în bazinul Oceanului Pacific.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.