Un cutremur de magnitudinea 6,1 a zguduit joi regiunea Tokyo, unde circulaţia feroviară a fost oprită pe anumite linii, însă nu s-au raportat imediat pagube, potrivit postului public NHK, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cutremurul a avut loc la ora locală 22.41 (16.41, ora României) şi are ”puterea 5” pe o scală japoneză a intensităţii, un nivel care poate provoca pagube unor clădiri şi pene de electricitate, potrivit Agenţiei Meteorologice japoneze.

Epicentrul seismului a fost localizat în prefectura Chiba (nord-vest), la est de Tokyo.

Potrivit NHK, nu există pericolul unui tsunami, iar Guvernul a înfiinţat o celulă de criză.

Cutremurele sunt frecvente în Japonia, una dintre cele mai active seismic zone la nivel mondial, care înregistrează aproximativ 20% dintre cutremurele cu magnitudinea peste 6 din lume.

Un cutremur de magnitudinea 9 a avut loc la 11 martie 2011 în nord-vest, cel mai puternic înregistrat în Japonia, care a antrenat un tsunami devastator şi cea mai gravă criză nucleară de la accidentul de la Cernobîl, cu un sfert de secol mai devreme.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.