Un cutremur cu magnitudinea de 6,2 grade a avut loc în Filipine joi, a declarat Institutul Geologic al SUA (USGS), în timp ce autorităţile locale au avertizat cu privire la replici şi posibile daune, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 124 de kilometri, în jurul orei locale 10.00 (02.00 GMT), în largul coastei oraşului Calatagan, în provincia Batangas, lângă capitala Manila.

Şeful poliţiei din Calatagan, Emil Mendoza, a spus că a fugit afară cu angajaţii din secţie. 

Nu au fost raportate imediat victime sau pagube, dar au fost trimise autorităţi de gestionare a dezastrelor pentru a evalua bilanţul, a declarat Mendoza pentru AFP.

Ronald Torres, ofiţer de gestionare a dezastrelor la Calatagan, a declarat că seismul a durat între 30 de secunde şi un minut.

Cutremurul a fost resimţit în capitală, Manila, unde locuitorii au fugit din clădiri.

Cutremurele au loc zilnic în Filipine, care se află pe „Inelul de foc” al Pacificului, o zonă cu activitate seismică şi vulcanică intensă.

Ultimul cutremur major a avut loc în nordul Filipinelor în octombrie. Cu o magnitudine de 6,4, a lovit oraşul Dolores din provincia muntoasă Abra, rănind mai multe persoane, distrugând clădiri şi întrerupând electricitatea în cea mai mare parte a regiunii.

Un cutremur cu magnitudinea 7 a lovit, de asemenea, provincia Abra în iulie, provocând alunecări de teren. Atunci au murit 11 oameni şi alte câteva sute au fost rănite.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.