Copacul de la Sycamore Gap din Marea Britanie, un îndrăgit punct de atracţie a cărui siluetă dramatică a apărut într-un film de la Hollywoord şi a fost fotografiată de turişti din întreaga lume, a fost doborât peste noapte în ceea ce Poliţia a numit ”un act intenţionat de vandalism”, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia a afirmat că a arestat un băiat de 16 ani în legătură cu tăierea impresionantului sicomor (paltin de munte) din nordul Angliei, care era aşezat într-o adâncitură naturală a reliefului, o zonă altfel lipsită de copaci, de-a lungul Zidului lui Hadrian.

El era cunoscut şi drept ”Copacul Robin Hood” după ce a apărut în filmul din 1991 ”Robin Hood: Prinţul Hoţilor”.

Fotografiile înfăţişează copacul, estimat a avea o vârstă de câteva sute de ani şi votat în 2016 ”Copacul anului în Anglia”, doborât la pământ, de-a curmezişul zidului, lângă un ciot proaspăt tăiat.

”Acesta este un punct de atracţie turistică, unul cunoscut în întreaga lume, şi evenimentul de astăzi a provocat un şoc important, tristeţe şi furie în comunitatea locală şi dincolo de aceasta”, a declarat Kevin Waring, de la Poliţia din Northumbria.

”O anchetă a fost declanşată imediat după acest act de vandalism şi în această după-amiază am arestat un suspect”, a arătat el.

Organizaţia National Trust, care îngrijeşte zona, alături de Parcul Naţional Northumberland, a afirmat că este ”şocată şi îngrozitor de întristată”, în timp ce legislatorul local Guy Opperman a spus că toată lumea este ”îndurerată”.

”Aceasta este o faptă penală şi un atac asupra unuia dintre cei mai celebri copaci ai naţiunii”, a afirmat Opperman, pe reţelele sociale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.