Yasin Aktay, consilier al preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat joi că declaraţiile procurorului general al Arabiei Saudite au ca scop să ascundă adevăraţii responsabili de asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi, adăugând că investigaţia saudită, cel mai probabil, nu va găsi vinovaţii, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aktay a făcut declaraţiile după ce procurorul general al Arabiei Saudite a declarat că jurnalistul a fost ucis după „negocierile” care au avut ca scop să îl convingă să se întoarcă în regat şi care au eşuat. Oficialii turci au declarat că asasinarea a fost premeditată.

„Se aşteaptă să credem că cei responsabili au făcut asta singuri. Nu este ceva credibil. Totul este clar ca lumina zilei, dar există un efort de a ascunde lucrurile”, a declarat Aktay.

Procurorul general al Arabiei Saudite a ajuns la concluzia că un ofiţer al serviciilor secrete saudite a ordonat asasinarea lui Khashoggi, şi nu Prinţul Mohammed bin Salman. Khashoggi ar fi primit o injecţie letală după o luptă în consulatul saudit, susţine procurorul. De asemenea, au fost puse sub acuzare pentru crimă 11 persoane, iar cinci dintre ele ar putea primi pedeapsa cu moartea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.