Un conductor de tren din Italia riscă să fie concediat după ce a anunţat că romii trebuie să coboare la următoarea staţie, potrivit presei italiene, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conductorul riscă să fie sancţionat după ce pasagerii au semnalat, miercuri, şocaţi, incidentul presei.

Pasagerii au declarat că l-au auzit marţi pe conductor apreciind în mod vulgar, la sistemul de sonorizare al unui tren Trenord, că ”ţiganii” au adus pe toată lumea la capătul răbdării.

Acesta este ultimul dintr-o serie de incidente rasiste, în contextul în care noul Guvern italian de extremă dreapta şi populist a adoptat o politică dură împotriva migranţilor.

Ministrul italian de Interne Matteo Salvini, liderul Ligii (extremă dreapta), care a îndemnat recent la efectuarea unui recensământ al romilor, a apreciat că lumea ar trebui să fie îngrijorată de ”agresiuni” ale pasagerilor şi echipajului şi nu de mesaje ”împotriva agresorilor”.

Pasageri au declarat că conductorul le-a spus ”să nu dea bani” romilor, care ar trebui ”să coboare la următoarea staţie”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.