O olandeză în vârstă de 33 de ani a fost ucisă într-o explozie în Fâşia Gaza, a anunţat Ministerul de Externe al Ţărilor de Jos, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numită local Islam al-Ashqar, aceasta îşi vizita rudele în tabăra de refugiaţi Nusairat din centrul Fâşiei Gaza şi era unul dintre cei 22 de cetăţeni olandezi pe care ministerul încerca să îi ajute să plece, a relatat postul de televiziune NOS.

"Ieri am primit vestea îngrozitoare că Islam al-Ashqar a decedat şi este o mare tristeţe pentru soţul ei şi pentru toţi copiii ei, iar noi îi compătimim intens. Oamenii noştri din Ramallah sunt în contact cu familia, iar eu însămi voi lua legătura cu familia", a declarat ministrul olandez de externe, Hanke Bruins.

De asemenea, un olandez în vârstă de 18 ani a fost luat ostatic în kibbutzul Beeri, unde îşi vizita prietena, potrivit unei declaraţii anterioare a ambasadei israeliene în Ţările de Jos. Întrebată luni despre el, Bruins a declarat: "Nu avem alte informaţii despre olandezul care a fost luat ostatic, în acest moment. De asemenea, familia sa trebuie să fie într-adevăr foarte speriată şi foarte îngrijorată. Evident, încercăm să mergem pe toate canalele diplomatice şi să facem presiuni pentru a ne asigura că ostaticii sunt eliberaţi".

Luni dimineaţa, Israelul a anunţat că sunt 222 de ostatici confirmaţi ca fiind luaţi de Hamas în timpul atacului din 7 octombrie. Israelul a precizat că printre ostatici se numără un număr deloc neglijabil de cetăţeni străini.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.