Un reprezentant al serivciilor ruse de informaţii (FSB) şi un angajat al gigantului în domeniul securităţii cibernetice Kaspersky Lab au fost condamnaţi la pedepse grele cu închisoarea, după ce au fost găsiţi vinovaţi de înaltă trădare, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Motivul exact al condamnării lor este necunoscut - cazul fiind clasat secret al Apărării -, însă, potrivit presei ruse ei au dezvăluit serviciilor speciale americane numele unor hackeri ruşi implicaţi în piratarea Partidului Democrat în 2016.

Serghei Mihalkov - care era la momentul arestării sale numărul doi la Centrul de Securitate Informatică în cadrul FSB - şi Ruslan Stoianov - la acea vreme conducătorul serviciului de anchetă cu privire la infracţiunii cibernetice la Kaspersky Lab - au fost condamnaţi la 22 şi, respectiv 14 ani de închisoare, în urma unui proces cu uşile închise, la Moscova, potrivit agenţiilor ruse de ştiri.

Ei au fost acuzaţi de înaltă trădare din cauză că au transmis informaţii unui serviciu străin de informaţii, care nu a fost dezvăluit, din cauza clasării cazului drept secret al Apărării.

Avocatul unuia dintre cei doi declara pentru AFP, la arestarea lor, în februarie 2017, că acest caz are legături legat de Statele Unite.

Agenţia rusă de ştiri Interfax, care citează o sursă apropiată dosarului, dă de asemenea asigurări că cei doi au transmis informaţii serviciilor americane de informaţii.

Soarta adjunctului lui Serghei Mihalkov la FSB, Dmitri Dokuceaiev, arestat şi inculpat în acelaşi timp cu ei, în februarie 2017, era necunoscută.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.