Theresa May ar fi trebuit să spună încă din 2017, după ce şi-a pierdut majoritatea absolută în alegerile legislative, în iunie, că un Brexit mai ”blând” pe care-l viza iniţial este inevitabil, apreciază "chief whip" Julian Smith, însărcinat cu disciplina parlamentară în Partidul Conservator într-un interviu difuzat luni de BBC, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un fapt rar, "chief whip" Julian Smith critică totodată atitudinea anumitor miniştri în foiletonul Brexitului, denunţând ”cel mai rău exemplu de indisciplină în istoria politică britanică”.

El a declarat că a văzut ”miniştri aşezaţi la masa consiliului (....) căutând să o destabilizeze” pe şefa lor Theresa May.

În 2017, subliniază Julian Smith, "Guvernul în ansamblul său ar fi trebuit probabil să fie mai clar cu privire la consecinţele” rezultatului alegerilor.

”Aritmetica parlamentară arată că era inevitabil să se ajungă la o ieşire a Brexitului mai «soft»”, afirmă el.

Deputaţii britanici, care au respins a treia oară, vineri, acordul retragerii negociat de May, se reunesc din nou luni pentru a se exprima prin vot asupra unor soluţii alternative la ”Withdrawal Bill”, încheiat în noiembrie, după mai bine de un şi jumătate de nogocieri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.